Бешикташ е отправил оферта за крилото на Астън Вила Филипе Коутиньо, твърди "Спорт". Бразилецът може да продължи кариерата си в турския гранд, след като загуби доверието на наставника на бирмингамци Унай Емери, който е готов да се раздели с него.

Клубът от Истанбул иска да вземе 31-годишния футболист под наем с опция за откупуване на стойност 8 милиона евро. Освен това "черните орли" са склонни да платят едва 40% от заплатата на футболиста. Все още не е ясно дали от Астън Вила ще приемат тези условия, но преговорите между двете страни продължават с пълна сила.

Макар офертата на Бешикташ да не звучи твърде примамливо, тя може и да бъде приета от Астън Вила, тъй като в клуба се опитват да освободят място в състава си за нови попълнения. Новият президент по футболните операции Мончи има сериозни планове на трансферния пазар и при бирмингамце се очакват доста нови имена.

Коутиньо пристигна на "Вила Парк" от Барселона първо под наем през януари миналата година, а след това клубът откупи правата му за 20 милиона евро. Първоначално той остави добри впечатления с изявите си, но с времето представянето му стана все по-сиво и той започна все по-често да остава на резервната скамейка. През миналия сезон играчът записа 22 мача във всички турнири, в които се отчете с едва 1 асистенция.