Едва ли геймърите, които играят популярния режим на FIFA, Ultimate Team, биха били изненадани от поредната небивалица, сътворена от EA Sports. Но тази, за която ще говорим тук, продължава повече от 1 седмица.

Няколко дни преди първенството във Висшата лига да бъде подновено, разработчиците на играта предложиха на всички геймъри възможността да изпълнят Showdown Squad Building Challenge между Ник Поуп от Нюкасъл и Дани Уорд от Лестър.

За онези от вас, които не знаят Showdown SBC се прави за двама играчи, които имат еднакъв рейтинг в Ultimate Team (обикновено 86), а след няколко дни им предстои мач един срещу друг (в случая Лестър – Нюкасъл, Боксинг Дей). Ако срещата завърши при равенство, двамата футболисти получават бонус към рейтинга си от 1 единица. Ако има победител, той получава двоен бонус, а за загубилият – няма нищо. Целта за почитателите на FIFA е да предугадят кой ще спечели мача и кое от двете SBC-та да изпълнят.

В случая със SBC-то от Боксинг Дей обаче победител няма, въпреки че Нюкасъл спечели срещу Лестър с 3:0.

Срещата бе миналия понеделник и към 20 часа българско време вече бе завършила. Но дори да приемем, че времето за реакция от EA и даването на бонуса на стража на свраките е малко, то фактът, че от миналия вторник до днес включително измина цяла седмица без реакция, е абсолютно скандален и все повече от геймърите роптаят срещу действията или в случая бездействията на отговорните хора.

Така или иначе, рано или късно, Ник Поуп ще придобие карта с рейтинг 88. Въпросът към EA Sports остава – кога?