Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали нападателя си Садио Мане, който вкара победния гол срещу Астън Вила. Хитрият удар на сенегалеца с глава след центриране на Луис Диаш остави "червените" в борбата за титлата. Това става в деня, в който името му бе свързано с информациите за интерес към него от страна на Барселона и Байерн Мюнхен. Договорът на Мане изтича в края на следващия сезон.

"Той е машина, казах му го след мача. Той е огромен футболист. Физиката му е брутална. Съчетание е от техника, желание и физика, а в краката му има много сила и подвижност. Той е фантастичен играч от световна класа", заяви Клоп пред "Скай Спортс".

Британските медии съобщават, че Ливърпул е готов да започне преговори за нов договор със Садио Мане. Към сенегалеца има интерес от Байерн Мюнхен, който търси заместник на Роберт Левандовски.

Самият Мане заяви, че е щастлив в Ливърпул и се опитва да се наслаждава на всеки момент.  

"Щастлив съм. Мисля, че се опитвам да се наслаждавам на всеки момент и търся да вкарвам и подавам за отбора. Момчетата в тима правят нещата много лесни", каза сенегалският нападател пред "Скай Спортс".