Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че титлата в Англия през този сезон далеч не е решена. Това изказване от германеца дойде часове, след като Манчестър Сити спечелиха градското дерби с Юнайтед с 2:0, като този успех прати „гражданите” на върха в класирането с точка превес пред „червените” три кръга преди края.

Германският наставник на мърсисайдци не е реагирал негативно на развоя на „Олд Трафорд”, като призна, че е гледал мача заедно със съпругата си и приятел в дома на семейство Клоп.

„Не бях нервен, тъй като се случи точно това, което очаквах. Играчите на Юнайтед изиграха добро първо полувреме, но в този момент не могат да се конкурират със Ман Сити за 90 минути”, сподели Клоп пред Sky Sports.

„Нищо странно не се случи според мен. Сити победи и няма изненада, нито драми. Аз съм напълно спокоен в този момент. За мен всичко е много добре и крайният резултат не е видян още. Няма да се знае нищо до края на сезона, или иначе казано до последния мач. Вчера Сити си заслужи успеха”, продължи Клоп.


Ако Ливърпул победи Хъдърсфийлд в петък вечер от 22,00 часа, тимът отново ще поведе колоната във временното класиране. Срещата между двата тима ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG също ще отдели нужното внимание на срещата между Ливърпул и Хъдърсфийлд с отразяване на живо, гарнирано с богато видеосъдържание.


Същевременно Клоп потвърди, че концентрацията в отбора му е на изключително високо ниво, като и Сити, а и Ливърпул не са губили точки в лигата от началото на март. „Ако спечелим всичките си мачове до самия край, то всичко ще се реши в последния кръг. Звучи нервно, но ще видим. Дотогава ще трябва да играем добър футбол и да печелим”, продължи Юрген Клоп в интервюто.

На пресконференцията преди мача с „териерите” 51-годишният мениджър сподели: „Нашата цел е да подобряваме нивото на тима. Няма да говоря тук за трансфери и да ви кажа: „Уау, това е страхотен играч!”. Нужно е да тренираме всъщност, а мисля, че това е най-добрият начин да накараш нов играч да дойде при теб. Отборът е добре балансиран, а нашите планове със сигурност няма да станат публични новини. Дали това ще е най-големият трансферен прозорец за Ливърпул? Не, по всяка вероятност не, но мисля, че ще е изненадващо, ако ви кажа, че ще бъде така”, коментира Клоп.

„Нашите очи са винаги отворени и гледаме за варианти. Какво обаче ще стане, дали и кога, не мога да ви кажа в този момент”, акцентира Клоп.