От Ливърпул публикуваха емоционално видео, в което главно действащо лице беше мениджърът на клуба Юрген Норберт Клоп. Германският наставник говори за "най-хубавото време през годината", а именно коледните празници и си спомни за своето детство в Германия. Клоп коментира интересна история как е получил колело за празника, а негов съсед е поискал да се направи на забавен и е започнал да го кара по стълбите нагоре, след което двуколесното средство се е строшило и наставникът не се е чувствал особено добре.

Роденият в Щутгарт специалист говори и за изминалата календарна година с мърсисайдци, акцентирайки върху тежките периоди в началото на 2021-а година, но също така отличи и паметните мигове за клуба от "Анфийлд" в хода на последните близо 365 дни.

“Факт е, че през годината някои периоди от годината бяха много трудни за нас по чисто футболни причини, особено в първите няколко месеца. Имахме повече от нормалното тежко контузени играчи и ни беше трудно да бъдем постоянни и във форма. Но още веднъж искам да отбележа, че момчетата се справиха отлично, за да запишем 10 мача без загуба, които ни върнаха в Шампионската лига. Това за мен си остава един от най-гордите ми моменти като мениджър. Една снимка от последния двубой за миналия сезон се запечата в паметта ми. Тя беше направена след края на срещата, когато на “Анфийлд” вече имахме 10 000 фенове. На нея са Нат Филипс и Рис Уилямс, които аплодираха запалянковците от “Коп”, като и двамата бяха с рани и охлузвания по лицата си”, каза Клоп във видео.

Треньорът почете починалите през годината и отново изрази възхищението си от работата на медицинските лица в Англия. “Оценявайте шанса, който имате в момента, защото не знаете какво може да се случи. Ако пък нещо не ти харесва, опитай се да го промениш. Такъв е животът”, смята той.