Ливърпул записа втора чиста победа, след като се справи с лекота срещу Бърнли на „Анфийлд“ с 2:0. „Червените“ контролираха мача през цялото време, като можеха да се поздравят и с по-убедителна победа.  Бърнли стана първият тим, който излезе с играчи с номера от 1 до 11 от 1998 година, имаше няколко нелоши моменти, но не успя да се възползва от тях.

Диого Жота откри резултата в 18-ата минута, след като засече центриране на Цимикас от левия фланг, а малко след това гол на Салах бе отменен заради засада. През второто полувреме точн бе Садио Мане, за когото това бе първо попадение за сезона.

42 снимки

След мача наставникът на Юрген Клоп в типичния си стил реши да скастри агресивната игра на съперника и поискат съдиите да защищават повече играчите му.

„Срещу Бърнли не може да се играе нормален мач, винаги трябва да си готов за битка с тях. Беше наистина много трудно днес. Видяхте какви влизания направиха Барнс и Ууд във Ван Дайк и Матип. Така се връща с 15 години назад футболът. Твърде опасни са. Гледайте кеч, ако това ви харесва“, заяви Клоп след двубоя.