Юрген Клоп направи вълнуващо видео обръщение към феновете на Ливърпул преди възобновяването на сезона във Висшата лига в официалния профил на клуба в Туитър.
 
„Футболът се завърна. Очевидно е, че по определени причини, ще бъде съвсем различно, но вие можете да го направите наистина специален. През последните седмици всички се сблъскаме с опасен проблем. В този момент разбрахме, че футболът не е толкова важен, колкото си мислехме предишната вечер, когато играхме срещу Атлетико Мадрид.
 
Мисля, че това е добър и важен урок. За всички. Здравето винаги стоеше над другите неща, особено здравето на нашите близки. Трябваше да проявим отговорност и го направихме. Имаше моменти, когато не бяхме сигурни дали ще играем този сезон, имаше слухове за отмяна. Но сега има само няколко дни до рестарта на сезона и това е страхотно. 
 
Можем да играем отново и да се движим към нашата огромна цел. И за това имаме нужда от вас - винаги се нуждаем от вас, всичко е специално, благодарение на вас. Остават ни няколко срещи. За съжаление песента преди мач ще бъде без вас.  Това все още е прекрасна песен, приятна за слушане, но без вас чувството не е същото. 
 
Ще дойде време, когато 300-400 милиона гласа ще изпеят химна и всички чакаме този момент. Преди това обаче трябва да играем и да побеждаваме. Както казах в началото, ще бъде съвсем различно. Но все още е футбол и все още е за вас. Това означава, че ние ще бъдем на стадиона, а вие ще сте у дома. Наистина се нуждаем от вас, но последният ми призив е: останете в безопасност, подкрепете ни от вкъщи", обърна се към феновете мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.