Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп призова неговия отбор да получи точките, ако мачът срещу Манчестър Юнайтед в понеделник вечер бъде отложен заради протестите на феновете.

Около 10 000 привърженици на Юнайтед планират да маршируват преди началото на мача срещу собственика Джоел Глейзър, на фона на опасения, че отцепили се групи също ще се опитат да нахлуят на терена и да блокират достъпа до "Олд Трафорд".

Мачът между Юнайтед и Ливърпул през предходния сезон на беше прекратен, когато голяма демонстрация доведе до сблъсъци на фенове с полицията, докато други привърженици задържаха автобуса на отбора. По този повод мачът беше пренасрочен, като Ливърпул спечели с 4:2, но Клоп смята, че отборът му не трябва да бъде принуждаван да преиграва този мач.

„Наистина се надявам, че няма да се случи, но ако се случи, мисля, че трябва да вземем точките“, сподели германският специалист.

„Ако привържениците на Юнайтед не искат мачът да се случи, то ние нямаме нищо общо със ситуацията. Не можем просто да се опитаме да вместим този мач някъде в един невероятно натоварен период.“

„Ще отидем в Юнайтед, ще изиграем мача и надявам се, ще се приберем бързо у дома“, каза Клоп.

„Нямам представа какво може да се случи. Но в ситуация като тази другият отбор трябва да вземе точките, защото няма нищо общо с това. Подготвили сме се за мача.“