Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна в интервю за "Скай Спортс", че е развълнуван от това, че ще работи с Ливърпул, който ще изглежда по различен начин.

"Не бива да се притеснявате, когато мислите за нас, а трябва да сте развълнувани, когато си представяте какво можем да направим", каза германският специалист през изданието.

Ливърпул в момента е на предсезонна подготовка в Тайланд, като ще изиграе контрола срещу Манчестър Юнайтед. Отборът бе напуснат от Садио Мане, но привлече рекордната си покупка Дарвин Нунес от Бенфика, Мохамед Салах подписа за още 3 години, а в тима дойдоха още Фабио Карвальо и Калвин Рамзи.

BGNES
25 снимки

"Знам колко е добър Садио, ще осъзнаем колко е бил важен за нас, защото имаше "Садио моменти", в които никой друг не можеше да действа по-добре от него", призна Клоп.

"Това не е толкова лошо, защото преди две години при нас дойде Диого Жота и свърши страхотна работа. Боби Фирмино може би не направи толкова силен сезон заради контузиите, но на тренировки Фирмино се завърна на 100 процента - световна класа", добави той.

"Не можем да правим същите неща всяка година, това е невъзможно. Имаме основа, върху която трябва да надградим, за да сме по-непредвидими за останалите. Това е възможно, благодарение на новите футболисти, които имат различни способности", убеден е треньорът.

"Как можеш да подобриш отбор от световна класа? С тренировки очевидно, ние вярваме в това, но и с привличането на нови играчи. Имаме нужда от свежа кръв, от нова динамика, от желание да създадем нов вълнуващ тим", сигурен е германецът.

"Понякога правиш точно каквото искаш, а друг път трябва да реагираш в ситуация, в която Садио ни каза, че иска да напусне. Трябва да го заменим, а той е много добър футболист. За щастие ние успяхме да направим това още през миналия прозорец, като доведохме Луис Диас, а сега Дарвин. Фабио е много вълнуващ играч. Чакам с нетърпение сезона. Знам, че феновете си казват: "Господи, той напусна, как ще се справим?" Но аз се вълнувам от новите възможности", каза той.

"Двама от футболистите ни от световна класа в атака са още тук, плюс още качество. Гръбнакът на тима е добър - защитата, средната линия, има интересен микс от опит и младост", хвали той тима си.

"Тук е всичко, от което имаме нужда - креативност, здрава работа, игра от наказателно до наказателно поле. Трябва само да ги използваме по правилния начин. Имаме четирима от най-добрите защитници в света. Имаме основата, но и конкурентите не спят и се подобряват", отбеляза мениджърът.