Ливърпул спечели за осми път най-стария футболен клубен турнир – ФА Къп. Мърсисайдци надиграха тима на Челси с 6:5 след изпълнение на дузпи, като в редовното време и продълженията резултатът беше 0:0. Така двата тима направиха истинско повторение на финала за Карабао Къп в края на месец февруари, когато отново изиграха 120 миути без да си отбележат гол, а при ударите от бялата точка "червените" отново се оказаха победители. За мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп пък това е шести трофей с Ливърпул, като по този начин запълни колекцията си от всички възможни спечелни купи с отбора. Мениджърът на Ливъпрул Юрген Клоп беше много щастлив след победата над Челси.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

“Мачът беше изключително напрегнат. Не мога да съм по-горд от футболистите, които през цялото време се стремяха към победата. Мисля, че с Ван Дайк всичко е наред, но в края на редовното време получи мускулна травма и трябваше да го сменя”, заяви Клоп. 

Gulliver/GettyImages
41 снимки

“Пропуснахме няколко чисти положения, но и Челси имаше своите шансове. При дузпите бях много нервен, краката ми се подкосиха. Наистина съчувствам на Челси, които за втори път изиграха силни 120 минути, но останаха без трофей. Но пък се радвам за нас. Много сме силни в психологически план, но това важи и за Челси. Всичко се реши от една дузпа. В крайна сметка трябваше да има един победител и днес това сме ние”, добави още той.