Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че критиците прекалено рано започнаха да дават оценки на новите попълнения на мърсисайдци и Манчестър Сити Дарвин Нунес и Ерлинг Хaланд.

 

"Преди пет седмици, когато започнахме подготовка и Дарвин изигра първия си мач за хората извън клуба не изглеждаше добре. За нас не беше така, но е лудост колко бързо дават оценки. Представете си някой да направи това на нас: "Първи работен ден, не се получи. Отивай си вкъщи, не искам да те виждам повече", сподели Клоп.

"Всеки може да види сега, че той е добър нападател. Той има много енергия, физически силен е, технически е много добър. Сега се е установил малко повече и е по-уверен в новата среда. Смешно е как след победата ни над Манчестър Сити започнаха въпроси дали Халанд ще вкарва и подобни неща. Една седмица сякаш е равна на 10 години във футбола", каза още германецът.

Клоп коментира и проблемите на Ливърпул в халфовата линия. Тиаго Алкантара ще отсъства от терените около шест седмици, а Къртис Джоунс и Алекс Окслейд-Чембърлейн са контузени, докато Наби Кейта доскоро беше с травма. "Ако се намери правилния играч и има възможност, ще го направим, но не го виждам. Вече имахме доста разговори и не изглежда, че нещо ще се случи", заяви той относно селекцията. "Доволен съм от силата, размера и качеството на състава, но имаме контузии. За това има различни решения. Едно от тях е трансферният пазар, но има смисъл само ако е правилният играч", допълни той.