Таймингът на сблъсъка за първото място в английското първенство между Ливърпул и Арсенал го прави абсолютно непредсказуем, твърди мениджърът на мърсисайдците Юрген Клоп преди третия кръг на футболния шампионат в Англия. Неговият тим разби Арсенал с 5:1 миналата година, но това е нов сезон и двата отбора имат с какво да се изненадат. 

Запитан дали очаква мач с много голове, Клоп отговори: "Не, ако трябва да бъда честен."

"И двата отбора предпочитат офанзивната игра, но нямам идея какъв ще бъде резултатът. Арсенал може би ще променят изпълнителните в две ключови позиции - сигурно ще започне Пепе, което не ги прави по-слаби, както и Джака. Може обаче да има и други промени."

"През последните месеци, че дори и години, много често ни се случи да анализираме даден отбор рано през сезона, а когато излезе срещу нас, той изглежда тотално прекроен. Някои са доста по-изнесени срещу почти всички клубове, освен нас. Не казвам, че случаят ще бъде такъв и с Арсенал, анализите са доста трудно нещо. Това важи най-вече за началото на сезона, където се намираме в момента."

"Знам какво направиха в първите си два мача и знам как играха миналата година срещу нас, но не знам нищо повече. И ние имаме две важни решения за вземане, което на практика ни прави независими от тях. Просто ще опитаме да спечелим трите точки на всяка цена и ако го направим, аз ще бъда доволен. Не ме интересува колко гола ще вкараме и не мисля за това. Най-вероятно и при Арсенал е абсолютно същото."

"Те имат добри футболисти във всяка линия и на всяка позиция. Много са бързи в атака. Истинска скорост. Това затруднява много защитите."

"Трябва да бъдем смели и да играем нашия футбол. Трябва и да владеем топката, и да играем по-директно. Има твърде много неща, които трябва да направиш, за да победиш толкова силен противник. Именно заради това чакам този мач с нетърпение. Сезонът е млад, но тежките сблъсъци идват. Те така или иначе щяха да дойдат, така че трябва да докажем, че сме готови да ги посрещнем." 

След като изведе Арсенал до победи срещу Нюкасъл и Бърнли в първите два кръга, мениджърът на лондончаните Унай Емери заяви в началото на седмицата, че предпочита изобщо да не среща Ливърпул през този сезон. И това не е случайно, защото миналата година отборът на Клоп спечели с разгромното 5:1. Мениджърът на мърсисайдците обаче настоява, че неговите футболисти могат да създадат тревоги на съперника само с действията си на терена, не с истории от миналото.

"Той не мисли наистина така. Шегува се и не можем да обсъждаме тези думи на сериозен тон", каза Клоп относно коментара на Емери.

"Да, аз също желая да бъдем отборът, срещу когото никой не иска да излиза, но те все пак ще трябва да го направят. Няма значение какво мислят преди мача и дали искат да играят с нас. Те все пак ще го направят и за мен от значение е единствено това, което си мислят по време на самия мач. Искам да видя дали са твърде напрегнати, твърде бързи, твърде силни, твърде алчни, твърде ядосани. Ето това искам да видя, а не да слушам коментари преди мача. Те изобщо не са важни."

"Искаме да се подготвим за този двубой. Искаме в края на деня другият отбор да си каже: 'Окей, това не беше никак забавно'. Ако наистина си го мислят след мача, значи нашият план е изпълнен. Но не и какво говорят преди двубоя."

"Това бе просто шега от Унай Емери и нищо повече. Точно заради това няма смисъл да го обсъждаме повече", завърши Клоп./БТА