"Това е сериозен знак, да удължиш договора е повече от ново попълнение. Това показва нашите намерения", коментира мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп по повод новия договор на крилото на тима Садио Мане.

Сенегалският национал удължи контракта си с мърсисайдци вчера, обвързвайки дългосрочно бъдещето си с клуба, което предизвика задоволството на Клоп. "Това показва промяната, която направихме в клуба в последните няколко години. Преди няколко години футболистите си мислеха, че трябва да си тръгнат оттук, за да направят следващата крачка в кариерата си", коментира германският специалист.

Клоп също така категорично отхвърли слуховете, че централният полузащитник Фабиньо може да си тръгне от "Анфийлд" през зимата, след като до момента не успява да се наложи в титулярния състав на Клоп.

"Разбира се, че той няма да си ходи. Не обичам да говоря за трансфери, но щом питате, никой няма да си тръгва. Това би било пълна лудост. Той не иска да си ходи, това се случва само в този луд свят, в който ако не играеш в пет поредни мача, хората веднага отварят трансферния прозорец", обясни треньорът на "червените".

Юрген Клоп увери и че нападателят на тима Даниел Стъридж е напълно концентриран върху предстоящия мач с Уотфорд, въпреки че в последните дни му бе повдигнато обвинени от Футболната асоциация за нарушаване на правилата за залагания, след като стана ясно, че негов роднина е заложил сериозна сума, че бившият английски национал ще премине в Интер.

"Разбира се, ние сме наясно със случая, но това изобщо не влияе на Даниел в тренировъчния процес. Той е напълно добре, изглежда във форма, концентриран. Естествено, този случай не е нещо приятно, но щом той тренира добре, на 100 процента влиза в плановете ни за мача", каза Клоп, който допълни, че и капитанът на отбора Джордан Хендерсън е на линия за двубоя.

Ливърпул гостува на Уотфорд утре от 17:00 часа българско време. /БГНЕС