Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде пресконференция в петък, часове след загубата от Манчестър Сити в Карабао Къп. На нея германският специалист говори за напускането на Джулиан Уорд - спортният директор на тима, както и за трансферния прозорец и предстоящия мач срещу Астън Вила.

Уорд обяви, че ще напусне поста на спортен директор в Ливърпул през миналия месец, само 8 месеца, след като замени Майкъл Едуардс на позицията. Една от задачите на спортния директор бе да подпомага трансферите в тима. В момента Ливърпул е свързван с няколко футболиста като Енцо Фернандес, Джюд Белингам и Софиян Амрабат.

На пресконференция Юрген Клоп заяви, че това няма да повлияе по никакъв начин на трансферния прозорец през януари и, че Джулиан Уорд остава фокусиран на 100% върху отбора и целите на мърсисайдци. 

Gulliver/GettyImages
35 снимки

"Бях изненадан, когато научих новината, но ще работим както обикновено, до деня, в който той си тръгне. Това няма да повлияе на трансферния прозорец, изобщо даже. Винаги сме работили добре, няма никакъв проблем между нас", сподели мениджърът на Ливърпул.

Уорд е подал оставка по лични причини, които все още са неизвестни. 

Юрген Клоп бе запитан и за трансферния прозорец, който предстои.

"Честно казано, не съм против инвестициите. Ще видим какво ще се случи в бъдеще. Още никой не знае, но аз съм сигурен, че бъдещето ще бъде добро. Ние обаче трябва да работим с това, което имаме в настоящето. Не съм точният човек, който може да отговори на въпроса дали ще има трансфери през януари. Ситуацията с този прозорец е такава, че ние винаги сме подготвени с идеи и с ясна представа какво е нужно от наша гледна точка. Останалото не е 100% в наши ръце, така че работим с това, което имаме", сподели той.

БГНЕС
17 снимки

Старши треньорът на мърсисайдци даде и повече информация за кадровите проблеми в състава.

"Милнър ще пропусне няколко мача. Боби Фирмино вече е по-добре. Не е нещо сериозно и ще следим ситуацията ежедневно. Окслейд-Чембърлейн е добре. Надявам се Трент да бъде все по-добре. Все още не е участвал в нито една пълна тренировка. Някои играчи вече са в ритъм – Хендерсън, Алисон, Конате. За тези, които играха на Световното, цялата година ще бъде невероятно интензивна. Първата тренировка на Конате ще бъде на 27-и", разкри специалистът.

"Дистанцията между нас и останалите отбори, които са на по-вълнуващите позиции в таблицата, е голяма. Трябва да ги догоним. Вчера видях добри признаци, но не бях доволен от всичко. Нашата контрапреса почти не функционираше, което не ми харесва. Остава още голяма част от сезона. Това е началото на нещо ново. Трябва да надградим и знаем, че можем да се справим по-добре. Ще започнем от „Боксинг дей“. Емери свърши невероятна работа във Виляреал. Първите мачове на Астън Вила под негово ръководство са подобни като начин на игра на отбора му. Знаем, че двубоят с Астън Вила ще бъде сериозен тест. Винаги е трудно да се гостува там. За тях обаче също няма да лесно“, завърши Клоп днешната си пресконференция.