Нападателят Дарвин Нунес има невероятен потенциал. В това е убеден мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който се изказа ласкаво за рекордната покупка в атаката на тима.

23-годишният Нунес бе привлечен на "Анфийлд" това лято за сумата от 75 милиона евро от Бенфика, но престоят му до момента се движи между възходи и падения. В последните си пет мача обаче Нунес вкара четири гола, което намали критиките към него.

25 снимки

"Дарвин дойде при нас след съвсем кратка почивка и отлетя направо за азиатското ни турне. Той не говореше английски, идва на ново място и с тази цена, която е прикрепена към него.. Това, че всички започнаха да му раздават оценки, не му помогна", каза Клоп в навечерието на мача с Лийдс.

"Той започна добре, вкара срещу Ливърпул за Къмюнити Шийлд и Фулъм, но след това дойде онзи червен картон срещу Кристъл Палас. Той се срамуваше от себе си и увереността му бе много ниска. Вълнуващо е да имаме играч като Дарвин, но той трябва да бъде готов във всеки един момент. Ние работим различни неща с него и мога да ви уверя, че потенциалът му е невероятен. Скорост, поведение, работна етика, той развива и учи всичко това. Мисля, че последният месец бе чудесен за него", обясни Клоп.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

През седмицата Нунес се разписа при победата над Аякс, която класира Ливърпул за осминафиналите в Шампионската лига, но в първенството на Англия "червените" имат сериозни проблеми. Те загубиха с 0:1 от новака Нотингам Форест преди седмица и вече изостават с 12 точки от лидера Арсенал и с десет от шампиона Манчестър Сити. 

"Дали Висшата лига е по-равностойна сега? Може би. Манчестър Сити не е далеч пред другите, има доста отбори в челото. Но проблемът е, че ние не сме сред тях. Не смятам, че трябва да печелим мачове, когато не си невероятен, а ние бяхме точно такива срещу Нотингам. Но трябваше да спечелим този мач. Готови сме за мача с Лийдс утре, може би ще използваме различна система на игра", каза още Клоп.

Той разкри, че опитните халфове Тиаго и Джордан Хендерсън са готови за игра, а възстановен от травма е и централният защитник Ибрахима Конате, който също може да вземе участие в срещата.