Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи като заслужена победата на Арсенал с 3:1 в дербито на Висшата лига. Наред със слабостите на своя си тим обаче, той не е доволен от съдийството.

“Много неща в този двубой бяха срещу нас. Ние им помогнахме, защото не играхме футбол достатъчно дълго. Владеехме топката, но ни липсваше точността при завършващите удари. Като цяло можем да признаем, че Арсенал си заслужи трите точки. Но обстоятелствата за постигането на тази победа бяха малко странни. Успяхме да вкараме точно преди паузата, след като нямахме нито един изстрел във вратата. Странна работа беше с това попадение. Наложи се многократно в течение на срещата да се адаптираме към случващото се. Успяхме да се върнем в двубоя и имахме положения, при които бяхме много близо до гол", заяви наставникът на мърсисайдци.

“Този същият рефер (Антъни Тейлър - б.р.) ми вдигна червен картон заради борба между Бернардо Силва и Салах в мача срещу Манчестър Сити. Днес имаше същата ситуация с Жота. Не е за вярване как Конате получи първия си картон за единоборството срещу Хавертц. Хавертц падна на земята и арбитърът му вдигна картон. Габриел обаче стори същото с Нунес, но за него нямаше картон", допълни Клоп