Ръководството на Манчестър Юнайтед ще се пробва с един последен коз да убеди една от звездите си Хуан Мата да преподпише договора си. Испанецът е обвързан с "червените дяволи" до края на сезона, а от няколко месеца двете страни така и не могат да се споразумеят за удължаване на сътрудничеството. 

И сега босовете на клуба вадят тежката артилерия. Те ще предложат на испанеца да стане глобален посланик на Юнайтед след края на кариерата му и един вид му предлагат "добавена стойност". Интересното е, че според английските медии това предложение ще е валидно към Мата дори и да не преподпише с клуба. 

Самият футболист скоро навършва 31 години и иска малко по-голяма сигурност за бъдещето си и дългосрочен контракт. Политиката на Юнайтед е да не предлага повече от година договор на футболисти над 30, а именно това спъва разговорите с Мата. 

Той води паралелни разговори и с Барселона, като изглежда вероятно да завърши кариерата си при каталунците, след което да стане глобален посланик на "червените дяволи". Той има и сериозен бизнес извън футбола, което може да го тласне обратно към родината му, която напусна преди почти десетилетие, за да играе първо за Челси, после за Юнайтед.