Манчестър Юнайтед ще пътува до Норвегия, за да изиграе приятелска среща с тима от родния град на мениджъра Оле Гунар Солскяер – Кристиянсунд на 30-и юли.

Английският тим си подсигури място в груповата фаза на Лига Европа, след като Манчестър Сити взе ФА Къп след победа с 6:0 над Уотфорд. Ако „стършелите” бяха триумфирали, тогава „червените дяволи” трябваше да почнат кампанията си от втория предварителен кръг във втория по сила европейски клубен турнир. Именно заради това Солскяер е решил да организира приятелска среща между норвежкия тим и Юнайтед в края на юли. Мачът ще се играе на стадион „Уулевал” в столицата Осло.

Женският отбор на Манчестър Юнайтед също ще пътува до скандинавската държава, където ще се изправи срещу женския отбор на Волеренга на „Интилити Арена” на следващия ден.

„Този мач е много важен в много аспекти за подготовката ни през следващия сезон. Искаме да играем на подобен тип условия и терен, който ще ни даде чудесна представа към този момент докъде сме стигнали в много отношения”, сподели Солскяер за организираната проверка.

Юнайтед договорил първия нов за сезона?

Подготовката на Юнайтед ще стартира в западната част на Австралия, когато на 13-и юли ще изиграят мач срещу Пърт Глори на „Оптъс Стейдиъм”, след което ще срещнат големия си враг – Лийдс Юнайтед, няколко дни по-късно.

След това отборът пътува за Сингапур и Шанхай, където ще има мачове с Интер и Тотнъм, съответно на 20-и и 25-и юли.

След като се изиграе мачът с родния тим на Солскяер, Юнайтед ще играе на 3-и август в Уелс срещу Милан на „Принсипалити Стейдиъм”.