Манчестър Юнайтед ще обсъди идеята да продължи договора на защитника Ерик Баи, който в момента е извън терена заради поредна травма.

Баи претърпя операция през лятото, след като получи тежка травма в коляното по време на предсезонен мач. Очаква се възстановяването му да продължи до януари.

25-годишният национал на Кот д`Ивоар съвсем не за първи път влиза в лазарета, но той е високо ценен на "Олд Трафорд", където не искат да се отказват от него. Действащият контракт на Баи изтича следващото лято и "червените дяволи" възнамеряват да му предложат двегодишно продължение.

"Клубът иска да запази Баи и смята да обсъди с него въпроса за продължение. Ние не искаме да го губим като свободен агент следващото лято. Трябва просто да седнем и да се договорим", заяви източник от клуба пред The Sun.

"Неговите травми не ни безпокоят и сме на мнение, че през последните години просто нямаше късмет. Оле Гунар Солкскяр го цени високо и смятаме да го убедим да остане. Такъв е планът в настоящия момент", допълва източникът.

Ерик Баи заработва по 120 000 паунда седмично на "Олд Трафорд". /БГНЕС