Отборите на Уест Хем и Манчестър Юнайтед не успяха да излъчат победите в отложения си двубой от Висшата лига. На Олимпийския стадион в Лондон двата тима завършиха при резултат 0:0, който обаче гарантира втората позиция на „червените дяволи“ в крайното класиране кръг преди края.

Манчестър Юнайед събра актив от 78 точки, четири повече от Тотнъм, а до края на борбата остава само един кръг. Уест Хем пък остава в долната половина на таблицата, но без никаква опасност за изпадане.

Това бе първият случай, който отборът на „червените дяволи“ не успява да отбележи гол във втори пореден мач, откакто тимът бе поет от Жозе Моуриньо.

В същото време пък Давид де Хеа затвърди отличната си форма и запази вратата си суха в 18-ти двубой от Висшата лига този сезон.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо определено надиграха своя противник, но сериозни пропуски пред вратата направиха Люк Шоу, Джеси Лингард и Алексис Санчес.

Най-чистата ситуация за гол в срещата дойде в 24-ата минута и бе на сметката на гостите. Люк Шоу се озова на добра позиция в наказателното поле, стреля силно, но Адриан успя да избие, след което топката срещна десния страничен стълб на вратата.

В края на двубоя се стигна до грозни сцени. Пол Погба и Марк Ноубъл се сбиха, но въпреки това не бяха изгонени. Халфът на домакините отне топката от Погба, а французинът доста по неспортсменски начин се опита да спре своя противник, ритайки го без топка. Англичанинът не му остана длъжен и го хвана за гушата, след което последва сериозно меле.

В крайна сметка до по-сериозни ексцесии не се стигна и двата тима завършиха в пълни състави.