Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на турнира ФА Къп след заслужена победа над Дарби Каунти с 2:0.

Воденият от Жозе Моуриньо тим създаде много положения и превъзхождаше съперника, но поведе чак в 84-ата минута чрез Джеси Лингард, а в 90-ата Ромелу Лукаку, който бе асистирал за първия гол, направи резултата 2:0.

Манчестър Юнайтед имаше редица възможности да поведе през първото полувреме, но така и не успя да вземе аванс срещу втория във временното класиране в Чемпиъншип.

Лингард с пореден красив гол на "червените дяволи"

Лукаку се разписа, за да подсигури успеха на Манчестър Юнайтед

Още в 3-ата минута Джеси Лингард овладя след хубав пас и стреля, но прати топката над вратата на Дарби Каунти. Последва удар на Пол Погба малко по-късно, но той също бе неточен. Нов шанс се откри пред Погба в 14-ата минута, но французинът не успя да отправи удар.

Пет минути по-късно Маркъс Рашфорд получи удобен пас и стреля, но отново над вратата на гостите. Хуан Мата също се включи в поредицата пропуски за Юнайтед преди в 26-ата минута Маркъс Олсон да отправи добър изстрел с глава, който бе спасен от Серхио Ромеро.

Последваха още неуспешни опити за домакините в лицето на Маркъс Рашфорд в 35-ата и Пол Погба в 42-ата минута. Гредата спря удара с глава на Рашфорд и резултатът остана 0:0 до почивката.

Ситуацията на терена бе същата и през второто полувреме. Манчестър Юнайтед атакуваше и търсеше начин да открие резултата, като натрупа четири греди на сметката си преди Джеси Лингард все пак да даде преднина на „червените дяволи” в 84-ата минута.

Хуан Мата, Пол Погба и Маркъс Рашфорд застрашиха вратата, пазена от Скот Карсън, но не успяха да го преодолеят. Рашфорд бе автор на третата греда за домакините в 72-ата минута.

Последва четвърта, дело на Ромелу Лукаку четири минути по-късно, а малко по-късно, в 77-ата минута Поп Погба не успя да вкара топката в опразнената врата на Дарби Каунти.

Все пак в 84-ата минута „червените дявали” постигнаха своето.

Джеси Лингард откри резултата в полза на домакините. Акцията стартира от Антони Марсиал, мина през Ромелу Лукаку, а Джеси Лингард получи на границата на наказателното поле и с чудесен удар вкара за 1:0.

В последната минута от редовното време точно Ромелу Лукаку комбинира добре с Антони Марсиал и завърши успешно за 2:0 за Юнайтед, оформяйки крайния резултат и така подсигури класирането на тима си за четвъртия кръг в турнира ФА Къп.