Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:1 като гост на Норич в двубой от 10-ия кръг на Висшата лига. Скот МакТоминей откри резултата на "Кароу Роуд", а Маркъс Рашфорд отбеляза две попадения. Победата на "червените дяволи" можеше да е още по-изразителна, след като през първата част получиха две дузпи, но и двете бяха лекомислено пропилени. В последните минути от редовното време Онел Ернандес върна един гол, отбелязвайки почетно попадение за "канарчетата". 

Отборът на Норич можеше да излезе напред в резултата още в 7-ата минута, но Тод Кантуел пропиля шанса на "канарчетата". Той нанесе удар от границата на наказателното поле, но бе неточен и топката премина малко над напречната греда.

В 19-ата минута Маркъс Рашфорд бе останал непокрит в наказателното поле и отправи удар в средата на вратата, но Тим Крул реагира брилянтно и запази мрежата си суха. 

Минута по-късно, топката бе центрирана от ъглов удар и намери Антони Марсиал, който успя да я запрати към вратата на Крул, но стражът отрази удара и предотврати попадението.

В 21-ата минута обаче Андреас Перейра отправи центриране и след кратко разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Скот МакТоминей, който се възползва перфектно от объркването и изведе "червените дяволи" напред в резултата. 

Четири минути по-късно Даниел Джеймс се свлече на земята след единоборство с Бен Годфри. Реферетът на срещата Стюърт Атуел имаше добър поглед и първоначално подмина ситуацията, но след дълъг преглед на ситуацията с ВАР, съдията отсъди дузпа за Юнайтед. Маркъс Рашфорд застана на бялата точка, но ударът му бе прекалено лек и позволи на Тим Крул да спаси.

Само две минути след като пропусна от бялата точка, Маркъс Рашфорд се реабилитира с попадение. Всичко започна от грешка в разиграването на футболистите на Норич, след което Антони Марсиал отне топката и я подаде на Даниел Джеймс. Лятното попълнение на "червените дяволи" адресира великолепно подаване до Маркъс Рашфорд, който се озова сам срещу Тим Крул и хладнокръвно изпрати топката в мрежата му.

В последните минути на първата част играчите на Юнайтед отново изразиха претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на Тод Кантуел. Атуел отново се допита до ВАР и след проверката отсъди втора дузпа за "червените дяволи" в рамките на само 15 минути. Този път на бялата точка застана Антони Марсиал, който изпрати топката в долния десен ъгъл на Крул. Вратарят обаче отново усети посоката и направи второ великолепно спасяване, предпазвайки вратата си от трето попадение.

Getty Images
16 снимки

В началото на втората част Теему Пуки получи чиста възможност за отбелязване на почетно попадение за "канарчетата", но той изпрати топката високо над напречната греда. 

Няколко минути по-късно Марсиал връхлетя върху топка в наказателното поле и я изстреля в долния ляв ъгъл, но Тим Крул отново реагира брилянтно и отби топката до гредата. 

"Червените дяволи" показаха най-доброто от себе си в 73-ата минута на двубоя, когато Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал извършиха страхотна комбинация, която бе в основата на третия гол на "червените дяволи". Двамата се възползваха перфектно от грешка на "канарчетата" в средата на терена и с няколко подавания като по учебник матираха защитата на Норич.

В последните минути от редовното време Норич все пак върна едно попадение. Онел Ернандес завърши красивия си индивидуален рейд с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле и лиши Давид де Хеа от възможността да запише първа суха мрежа от септември насам. 

Добавените минути на срещата бяха напрегнати. Първо Ернандес се опита да запише второ попадение на сметката си, шутирайки от границата на наказателното поле, но ударът му премина покрай левия страничен стълб. А в последните минути на двубоя Мейсън Грийнууд пропусна чиста възможност да направи успехът на Юнайтед по-изразителен. Той остана очи в очи с Тим Крул, но вратарят извърши поредно невероятно спасяване и запази резултата 1:3. 

Така Юнайтед си тръгна с трите точки от "Кароу Роуд", но не убеди с представянето си. "Червените дяволи" се намират на 7-а позиция с 13 точки, а Норич е предпоследен със 7.