Съвсем очаквано, Манчестър Юнайтед не успя да направи невъзможното и да победи Борнемут с 19:0 в последния мач от сезона в Премиършип. Такова изражение на успеха беше задължително за "червените дяволи", за да завършат в Топ 4. 

И след като надделяха само с 3:1 над този опонент на "Олд Трафорд", от следващия сезон ще играят директно в груповата фаза на Лига Европа. Това се случи в най-слабо посетения мач на "Олд Трафорд" в последните 20 години. 

А в тази битка все пак имаше какво да се види. Уейн Рууни откри резултата в 43-та минута и това беше неговото попадение номер 100 на "Театъра на мечтите". Така той стана вторият футболист с трицифрен брой попадения на един стадион в историята на Премиършип. Тиери Анри има 114 гола за Арсенал на "Хайбъри". 

А за да е по-сладко изпращането на сезона на собствения стадион, "червените дяволи" стигнаха и до красиво попадение чрез младока Маркъс Рашфорд в 74-та минута, а после и на Ашли Йънг в 87-та, за да се оформи крайният брой попадения за домакините. В края Крис Смолинг си отбеляза автогол за оформяне на крайния резултат. 

Първата част на този мач беше доста летаргична. До попадението на Рууни двата тима имаха само по една атака, която да вещае голова опасност, но в крайна сметка попадение не падна в първите минути. 

Така се стигна до 43-та минута, когато това статукво беше нарушено. Тогава страхотна атака с по едно докосване от Антони Марсиал и Хуан Мата позволи на французина да намери Рууни около точката на дузпата. И от там нападателят беше безкомпромисен - 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

Втората част обаче беше доста по-интересна. Гостите опитаха рано да изравнят, но ударът на Дан Гослинг от изгодна позиция в 48-та минута не намери целта. Няколко минути по-късно и Майкъл Карик пробва късмета си с удар от около 25 метра, който обаче се отклони от горната греда. 

Натискът на Юнайтед продължаваше да е осезаем в тези минути и последваха нови пропуски пред вратата на Борнемут. Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал в рамките на една минута между 58-та и 59-та не можаха да намерят целта, а и вратарят на противника беше на мястото си. 

В 65-та минута и Хуан Мата имаше удобно положение да се разпише, но стражът на гостите отново показа класа и изби. Но той нямаше какво да направи в 74-та минута, когато резултатът беше удвоен. 

Тогава младата звезда Маркъс Рашфорд прониза Борнемут след хубав пробив и удар от дистанция, който мина между двама защитници. В края остана време и за трети гол, когато Ашли Йънг беше изведен зад защитата и преодоля стража на противника за 3:0. 

В края на мача се стигна и до почетното попадение на "черешките". След хубава тяхна атака Крис Смолинг си отбеляза автогол и с това лиши съотборника си Давид де Хеа от чиста мрежа. Ако испанецът я беше постигнал, щеше да изравни Петър Чех по брой сухи мрежи в рамките на сезона. Чехът е лидер по този показател. 

Така Манчестър Юнайтед се изравни по актив с Манчестър Сити, но "гражданите" имат далеч по-добра голова разлика и градският съперник остава едва пети. Борнемут завършва в долната половина, но над чертата на изпадащите, което е най-важното за "черешките".