Манчестър Юнайтед бе безупречен и спря перфектната серия на домакина Уотфорд, побеждавайки го с 2:1 като гост в последен съботен мач от петия кръг на Премиършип. Ромелу Лукаку в 35-ата и Крис Смолинг бяха точни за отбора на Жозе Моуриньо, а Андре Грей в 65-ата оформи крайния резултат на „Викаридж Роуд”. Това е втора поредна победа за „червените дяволи” в първенството, след като в предния кръг победиха като гост Бърнли и трета общо за тима от началото на надпреварата.

Уотфорд от своя страна не успя да е част от отборите на Ливърпул и Челси, които са с пълен актив след пет изиграни мача.

Юнайтед пръв можеше да октрие резутата, след като Ромелу Лукаку бе намерен зад отбраната на Уотфорд, но нападателят на гостите не подходи правилно и не успя да вкара топката във вратата на Юнайтед в третата минута.

Осем по-късно Погба стреля от средна дистанция, но Бен Фостър улови, за да запази нулите край Лондон, а в ответната атака трябваше да се проявява и Давид Де Хеа, който отрази първия точен удар за Уотфорд.

В 16-ата минута Трой Дийни беше най-близо до октриване на резултата, след като стреля след границата на наказателното поле, а испанският страж показа невероятен рефлекс, за да запази резултата 0;0.

В 35-ата минута нямаше прошка за Уотфорд, а точен бее Ромелу Лукаку.Ашли Йънг центрира отляво и видя белгиеца, който от броени метри октри резултата.

Три по-късно Крис Смолинг удвои аванса на своите,с лед като бе точен след поредно центриране. Защитникът на „червените дяволи” демонстрира добър контрол в малък квадрат и със силен удар с левия крак удвои – 2:0 за Юнайтед.

Футболистите на Хави Грасия стартираха със самочувствие второто полувреме, като заиграха осезаемо по-силно, а добрата им игра се отплати с гол в 65-ата минута. Нападателят Анди Грей бе най-съобразителен да засече центриране на Абдулай Дукуре и да прати в паника отбора на Юнайтед в оставащите минути на „Викаридж Роуд”.

Уотфорд продължи да търси изравнителното попадение, но вместо то дойде червен картон за Манчестър Юнайтед в 94-ата минута. Сръбският диригент в средната линия на гостите Неманя Матич извърши нарушение след средната линия, което реферът Майк Дийн отсъди като фаул и му показа заслужен жълт картон, който бе втори и сърбинът напусна терена.

Последва центриране от Уотфорд, което бе засечено от бившия футболист на Лудогорец Кристиан Кабаселе, но вездесъща намеса на Давид де Хеа остави трите точки за Манчестър Юнайтед да бъдат прибрани на север.

В следващия кръг Манчестър Юнайтед приема Уулвърхемптън в мач от шестия кръг, докато Уотфорд гостува на новака Фулъм.