Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 2:1 в голямото дерби на поредния кръг от Висшата Лига. Джак Грийлиш успя да открие резултата в 60-а минута. В 78-а минута Бруно Фернандеш изравни резултата след изключително спорно съдийско решение. Само две минути по-късно Маркъс Рашфорд направи обрата пълен. 

36 снимки

Юнайтед започна хладнокръвно двубоя и стигна до първия шанс в мача в 11-та минута. След спечелена топка в средата на терена Ериксен успя да намери Ферннадеш на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай вратата. 

Мачът не включваше много шансове в следващите минути, но се усещаше, че по-скоро темпото е по вкуса на "червените дяволи". В 34-а минута Маркъс Рашфорд успя да изпревари Едерсон, но след това не успя да преодолее Нейтън Аке, за да вкара на полуопразнената врата. 

Само три минути по-късно пак Рашфорд успя да се отскубне от опеката на Родри, но Едерсон го пресрещна и успя да спаси. В последната минута на частта дойде и далечен удар от Кайл Уокър, който обаче не сполучи да намери целта. 

В началото на второто полувреме Сити понатисна малко повече и в 60-а минута това даде желания резултат, след като Де Бройне качи топката на Джак Грийлиш за 1:0. 

Постепенно Юнайтед се събуди и успя да стигне до изключително спорен изравнителен гол. След хубаво разиграване, Каземиро подаде към Рашфорд, който беше в засада, но той остави топката за Бруно Фернандеш, който разстреля Едерсон. След съдийска консултация попадението беше признато, въпреки че останаха изключително много съмнения около редовността на гола. 

След само още 2 минути шокиращият обрат беше пълен. След страхотна контраатака Алехандро Гарначо успя да нагласи топката на крака на Рашфорд, който препарира Едерсон за 2:1. 

В последните минути Сити опита да натисне, но така и не успя да стигне до чист голов шанс. 

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Фред, Фернандеш, Ериксен, Рашфорд, Марсиал;

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Аке, Аканджи, Уокър, Силва, Родри, Де Бройне, Фодън, Халанд, Марез;