Отборът на Манчестър Юнайтед спечели първия си успех у дома от началото на сезона в Англия. Тимът на Оле Гунар Солскяер надделя трудно над Уест Бромич Албиън с 1:0 на „Олд Трафорд”, а голът в мача дойде от дузпа, която бе изпълнена два пъти. Автор на победния гол за „Червените дяволи” бе Бруно Фернандеш, чийто първи удар бе спасен от вратаря на УБА.

Освен с победата на Юнайтед, мачът ще се запомни и със съдийството на печално известния вече рефер Дейвид Кут, който в началото на втората част осъди дузпа в полза на гостите, но след преглед на ситуацията с ВАР, незнайно защо я отмени.

През първото полувреме на „Олд Трафорд” двата тима не предложиха особено зрелище и логично се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Втората част обаче започна вихрено. Още при първата си атака, „дроздовете” стигнаха до добра ситуация за гол, при която Бруно Фернандеш действа нескопосано и изрита Конър Галъхър, а реферът посочи бялата точка. След преглед на ситуацията с ВАР, асистентите на Дейвид Кут не успяха да преценят дали има дузпа или не и самият той трябваше да разгледа положението. След като видя ситуацията, Кут промени решението си и отмени наказателния удар, като най-вероятно мотивите му са, че Фернандеш е докоснал топката, въпреки че откровено изрита своя противник.

В 53-ата минута Юнайтед от своя страна също стигна до дузпа,след като при едно центриране отляво, Семи Аджаи игра с ръка, въпреки че при центрирането не гледаше към топката. С изпълнението на удара от бялата точка се нагърби Бруно Фернандеш, чийто удар бе спасен от Сам Джонстън, който плонжира вляво и отби кожното кълбо. Асистентите на Кут обаче сигнализираха, че вратарят на гостите е напуснал голлинията още преди Фернандеш да стреля, което означаваше само едно – ново изпълнение на дузпата. При втория опит халфът на Юнайтед не сгреши и реализира за 1:0.

В 65-ата минута УБА бе много близо до изравняването, но ударът на Калъм Робинсън спря в гредата.

Така Юнайтед най-накрая записа първа победа у дома и втора поредна в шампионата. „Червените дяволи” вече се изкачиха в горната половина на таблицата и заемат деветото място. УБА пък е в зоната на изпадащите.