Отборът на Манчестър Юнайтед продължи с успешните игри под ръководството на новия си мениджър Оле Гунар Солскяер. „Червените дяволи” записаха девети успех от десет мача във всички турнири, а този път в тяхна жертва падна тимът на Лестър. Юнайтед се наложи с 1:0, а попадението бе дело на Маркъс Рашфорд в началото на срещата.

Двата тима си разделиха по едно полувреме, като домакините са тези, които трябва да съжаляват, че не успяха да измъкнат поне точката през втората част.

„Лисиците” направиха страхотни втори 45 минути, но множеството пропуски пред вратата на гостите им струваха скъпо.

С този успех Манчестър Юнайтед се изкачи с една позиция във временното класиране и вече е пети, изпреварвайки тима на Арсенал, който обаче е с мач по-малко. По-късно „артилеристите” се изправят срещу шампиона Манчестър Сити.

В днешния двубой Маркъс Рашфорд (21 години и 95 дни) се превърна във втория най-млад футболист на Манчестър Юнайтед, който записва 100 мача във Висшата лига за „червените дяволи” след Райън Гигс (21 години 74 дни).

В 5-ата минута Манчестър Юнайтед пропусна уникален шанс да поведе в резултата. Люк Шоу центрира прекрасно във вратарското поле, където Маркъс Рашфорд се вклини между двама бранители на Лестър и успя да стреля с глава, но от три метра не уцели вратата. Малко по-късно отново Рашфорд притесни Каспер Шмайхел, но датчанинът този път се справи и парира изстрела на нападателя.

Стражът на Лестър обаче нямаше никакъв шанс в 9-ата минута, когато Рашфорд бе безпощаден. След ужасяваща грешка на бранителя Рикардо Перейра, който прати топката в краката на Пол Погба, французинът овладя и с изкусен пас намери Рашфорд в наказателното поле, който стреля мощно от точката на дузпата, за да изведе „червените дяволи” напред.

 

 

Манчестър Юнайтед продължи да доминира, но в 16-ата минута допусна сериозна опасност пред вратата си. Джеймс Мадисън се озова на стрелкова позиция около линията на наказателното поле, стреля силно, но Люк Шоу и Ерик Баи се хвърлиха на пътя на топката и избиха в корнер.

Постепенно „лисиците” започнаха да намират ритъм и да гледат все по-често към вратата на гостите. На няколко пъти футболистите на Лестър се опитаха да обстрелват вратата от далечна дистанция, но така и не се наложи на Давид де Хеа да се намесва решително.

В последната минута на първото полувреме Рашфорд отново притесни Шмайхел на вратата на Лестър. Нападателят стреля от дистанция, но в обсега на вратаря и не успя да го затрудни максимално. В продължението на частта Перейра също пробва късмета си, но изстрелът му попадна право ръцете на Де Хеа.

Второто полувреме започна по-добре за тима на домакините, които в първите две минути стигнаха до две чисти ситуации пред Де Хеа. Първо Барнс, а след това Мадисън имаха добри възможности, но и при двете вратарят на Юнайтед се намеси.

Точно след един час игра Лестър бе много близо до изравняването на резултата. Джейми Варди пробва късмета си с далечен удар фронтално срещу вратата. Давид де Хеа бе колеблив в първата си намеса, след като не успя да улови топката, но веднага след това, непосредствено пред голлинията успя да го стори.

В 77-ата минута Рашид Гезал стреля блестящо от пряк свободен удар, но намесата на Де Хеа бе още по-прекрасна. Най-фрапиращият пропуск за „лисиците” обаче бе на сметката на Джони Еванс, който от няколко метра, необезпокояван от никой, не успя да уцели топката след пас от Хари Магуайър.

 

 

Единствената добра възможност за Юнайтед през втората част дойде едва в 86-ата минута, когато Ромелу Лукаку стреля силно, но Шмайхел бе на мястото си. Веднага след това, след много добра контраатака, Лестър стигна до удар чрез Джейми Варди, ала Де Хеа отново спаси.

Така Манчестър Юнайтед събра актив от 48 точки и изпревари Арсенал на петата позиция с един пункт. Лондончани обаче имат мач по-малко срещу Манчестър Сити. Лестър пък е 11-ти с 25 точки.