Манчестър Юнайтед не срещна особени трудности при домакинството си на втородивизионния Бърнли, побеждавайки с 2:0 в осминафинал от Купата на Лигата на Англия. Кристиян Ериксен откри в 27-а минута. Маркъс Рашфорд удвои преднината на своя тим в 57-а минута след чудесен индивидуален пробив. 

32 снимки

Гостите почнаха добре и още в третата минута Ашли Барнс откри пространство за удар с глава, но не успя да нацели очертанията на вратата. 

В 9-а минута "червените дяволи" отвърнаха с шанс. След извеждащ пас към Гарначо той излезе сам срещу Пийкок-Фаръл, но стражът скъси ъгъла и спаси. 

Все пак, игровото предимство на домакините даде резултат в 27-а минута. След страхотно центриране на Фернандеш, Уан-Бисака центрира остро към Ериксен, който на полупразна врата не сбърка за 1:0. 

В 39-а минута авансът можеше да бъде удвоен. След индивидуален пробив през центъра на Мактоминей, Марсиал получи на точката на дузпата, обърна се и принуди стража на гостите да се намесва. 

В началото на втората част Бърнли се опита да се активизира. 

Бенсън продължи да тормози домакините и в началото на втората част. В 53-ата минута Бенсън открадна топката след грешен пас на Мактоминей, напредна и стреля по земя, но този път ударът му не се получи и бе далеч от целта.

в 57-ата минута обаче Юнайтед удвои преднината си. Маркъс Рашфорд пое топката в собствената си половина, напредна до наказателното поле на съперника, финтира защитник и с удар по земя прати топката в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

Темпото поспадна след това попадение, а домакините допуснаха спад в концентрацията. Това можеше да се отрази пагубно в 82-а минута, когато Каземиро сбърка при изнасянето на топката, а Ашли Барнс не успя да вкара от около 10 метра, фронтално пред вратата на Дубравка. 

До края на дуела сериозни положения липсваха, като "червените дяволи" продължиха спокойно напред. 

Манчестър Юнайтед - Бърнли 2:0

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Дубравка, Уан-Бисака, Мактоминей, Линдельоф, Маласия, Каземиро, Ериксен, Рашфорд, Фернандеш, Гарначо, Марсиал;

Бърнли: Пийкок-Фаръл, Маатсен, Бейер, Харууд-Белис, Робертс, Корк, Кълън, Гудмундсон, Бенсон, Броунхил, Барнс;