Манчестър Юнайтед ще поведе клубовете от Висшата лига с идеята да се върне крайният срок за трансферния прозорец в края на август.

Тази година това се случи на 9 август и беше счетено за много неуспешен ход не само от страна на „червените дяволи“, но и от страна на други тимове. От Манчестър Юнайтед ще опитат да разширят отново прозореца, тъй като ранното му затваряне ще даде предимство на европейските им конкуренти.

Трансферният прозорец бе затворен на 9 август, тъй като тогава стартира сезонът в Премиърлийг. През изминалата година това предложение беше подкрепено от 15 клуба, сред които не беше Манчестър Юнайтед.

„Ако, например, Еден Азар отиде в Реал Мадрид, от Челси не биха имали възможността да го заменят“, споделил източник от клуба пред Daily Mail.

Въпросът е бил повдигнат на срещата на Висшата лига през този месец. Клубовете са се договорили да продължат дискусията на следващата им среща през ноември, когато най-вероятно ще бъде гласувано новото предложение.

Въпреки че нито един от английските клубове не загуби голям футболист в друг европейски гранд през миналия месец, перспективата за закъснели трансфери предизвиква паника.

Клубовете също така следят отблизо ФИФА, които планират да въведат стандартизиран прозорец, който ще бъде затварян в деня преди началото на първенството във всяка страна.

Ако това бъде прието, английските клубове отново ще бъдат в неравностойно положение, в сравнение с клубовете с останалите европейски страни, където шампионатите стартират по-късно.