Отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал изиграха мач с две лица. Двата тима завършиха 1:1 в срещата от 37-ия кръг на Висшата лига, като си размениха по едно силно полувреме. Попаденията реализираха двама футболисти на Луис ван Гаал – Андер Ерера и Тайлър Блекет, но защитникът вкара в собствената си мрежа. Двубоят се игра на „Олд Трафорд“.

Отборът на Манчестър Юнайтед не позволи по никакъв начин на своя съперник да блесне през първото полувреме. Действията на играта до почивката бяха само в едната посока, към Давид Оспина.

„Червените дяволи“ опитваха атака след атака, като сътвориха редица отлични моменти в наказателното поле на своя съперник до почивката. След това играчите

В началните минути Крис Смолинг бе много деен, а след това Хуан Мата се опита да застраши вратата на Арсенал след директно изпълнение от фаул. Така се стигна до 30-ата минута, когато падна попадението за 1:0.

По-добрата игра на Манчестър Юнайтед от началото на мача даде резултат, като след чудесна атака отляво, Ашли Йънг центрира с левия крак, а непокритият Андер Ерера засече майсторски за 1:0. Според статистиката, полузащитникът е вкарал шест гола от седем точни удара в очертанията на вратата в Премиърлийг през този сезон.

В началните минути на втората част играта на лондончани остана хаотична, до около 55-ата минута, когато тимът започна на свой ред да натиска своя противник.

В 64-ата минута Оливие Жиру пропиля чудесна възможност, след като успя да се справи с Рохо в наказателното поле, но не отправи опасен удар към вратата на съперника.

Давид Де Хеа получи контузия по време на двубоя, което даде възможност на Виктор Валдес да запише първи минути във Висшата лига.

Арсенал се превърна в много опасен тим в следващите минути. Ролите тотално се размениха след почивката. Именно това се оказа в основата на изравняването. В 82-ата минута пас в дълбочина към Тио Уолкът по десния фланг. Английският национал преодоля Тайлър Блекет, центрира, а след рикошет в защитника на „дяволите“ топката се оказа в мрежата за 1:1.

Малко след това на няколко пъти Оливие Жиру излезе на два пъти на отлични позиции, но в заключителната фаза се оказваше непродуктивен.

Влезлият като резерва Робин ван Перси също се опита да изненада Оспина, стреля от воле от наказателното поле в 88-ата минута, но над вратата.

Арсенал запазва позицията си в класирането на Англия, като заема третото място със 71 точки. Манчестър Юнайтед е на 2 точки след съперника си. Лондончани са на 5 пункта от втория Манчестър Сити, който е със 76 точки. „Топчиите“ обаче са с мач пасив все още и имат две домакинства до края на сезона - срещу Съндърланд и Уест Бромич.