Един от най-опитните футболисти в състава на Арсенал - Седрик Соареш, направи ретроспекция на кариерата си до този момент и разкри любопитни подробности от личния си живот.

В този епизод на "Истории от Висшата лига" по DIEMA SPORT 2 португалският краен бранител ще разкаже за живота си в Германия, където е роден, родната му Португалия и страната, в която премина по-голяма част от кариерата му - Англия. 

„Футболът за мен на практика е всичко. Най-важният аспект от живота ми. Имам картината пред живота си как с баща ми и брат ми играем на плажа. Безкрайно важно е да запазя фокуса си върху футбола. Постоянно говоря с други играчи, които ми казват да продължавам да играя, защото е трудно да спреш. Аз още съм далеч от този миг, на 31 съм. Бих желал да бъда треньор. Завършвам моите треньорски курсове”.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

„Винаги съм имал кучета, още от малък от Португалия. Тук в началото нямах, но после с жена ми си взех. Роден съм в Германия, там са се запознали родителите ми. Португалия ми липсва, нормално е. Обичам всичко там – училището, културата, брат ми е там“.

Вижте и чуйте повече от бившия играч Спортинг Лисабон, Саутхемптън и Интер в прикаченото видео!