Специалният материал "Истории от Висшата лига" по DIEMA SPORT 2 този път ще ни разкаже за Киърън Дайър - бившият футболист на Ипсуич, Нюкасъл, Уест Хем и английския национален отбор. 
 
В последните пет години от кариерата си Киърън Дайър беше преследван постоянно от контузии и затова признава, че накрая футболът не му е липсвал. 
 
"Понякога получавах разтежения още в първите 15-20 минути на мача, но ме беше срам да поискам смяна и с големи усилия издържах до почивката.  Ако не бяха тези травми, можеше да постигна много повече. Не успях да отида в Ман Юнайтед или Челси, но все пак съм доволен. Играх и над 30 пъти за страната си", спомня си Дайър., който прави дебют за родния Ипсуич Таун едва на 17 г.
 
Дайър говори и за най-тежкия момент в живота си, когато е само на 11 години. 
 
"Тогава бях насилен от човек от семейството и това даде сериозен отпечатък върху развитието ми, върху начина, по който преминах през живота. Впоследствие всички бяха шокирани, сестра ми щеше да полудее. Колкото повече говоря за случилото се обаче, толкова по-добре се чувствам. Никога не казвам, че съм жертва, защото това означава, че той е победител", обяснява той.
 
Дайър се връща и към 2005 г., когато в официален мач съотборникът му Лий Бойер се нахвърля върху него  пред 50 000 души и двамата се сбиват. 
 
Повече за историята на Кийрън Дайър може да видите във видеото