Нюкасъл приключи участието си в Карабао Къп, след като беше елиминиран от Брендфорд снощи. Много от привържениците на „джордитата“ настояха за незабавна оставка на мениджъра Стив Брус, а гневът на запалянковците се засилва от факта, че техният любим отбор загуби от по-ниско стоящ във футболната пирамида съперник. 
 
Английските медии също побързаха да определят бъдещето на специалиста като несигурно и неясно, но поне на този етап бившият състезател на Манчестър Юнайтед отхвърля възможността да си тръгне от североизточна Англия.
 
 „Не мисля да напускам. Разбирам, че феновете са ядосани и обвиняват мен. Също така прекрасно осъзнавам какъв шанс изпуснахме. Четвъртфинал в подобно състезание срещу тим от Чемпиъншип - наистина имахме добър шанс да направим нещо повече. Преди казах, че желая да достигнем финал и вярвам в това, но явно реалността е друга. Сега аз съм най-големия виновник, но нека хората знаят, че снощната загуба е болезнена и за мен. Не бяхме достатъчно добри и съжалявам. Само поздравления и комплименти за Брендфорд, желая им успех в следващата фаза. 
 
Пред нас стоят тежки предизвикателства като Манчестър Сити и Ливърпул и трябва да се подготвим за трудни мигове. Винаги съм работил отдадено и съм готов да си тръгна, ако собственикът реши, че не съм нужен повече, но поне на този етап никой не е разговарял с мен за моя оставка. Докато работя в Нюкасъл ще давам всичко от себе си", каза Брус.