Шестодивизионният Мейдстоун Юнайтед хвърли истинска бомба в четвъртия кръг на ФА Къп, след като отстрани един от лидерите в Чемпиъншип, Ипсуич, след победа с 2:1 като гост.

Юнайтед имаше само два удара срещу 38 за "трактористите" в хода на мача, но те се оказаха достатъчни за клуба, който се води полупрофесионален и не е част от футболната лига.

В края на първата част Мейдстоун откри резултата. Ламар Рейнълдс бе изведен сам срещу вратаря. Офанзивният футболист показа голямо самочувствие и прехвърли стража на домакините с елегантен удар.

11 минути след началото на второто полувреме "трактористите" стигнаха до изравнителен гол. Джереми Сармиенто преодоля Коволан с удар от границата на наказателното поле, който попадна в десния ъгъл.

Само 10 минути по-късно Ипсуич изживя нов шок. Сам Корн бе намерен в наказателното поле и преодоля Кристиан Уолтън, за да даде за втори път аванс в резултата за своя тим.

Така Мейдстоун, който се намира с 98 места под Ипсуич в английската футболна пирамида, се превърна в първия отбор от шестото ниво, който се класира за осминафиналите на ФА Къп.