Йозил отказал 100 милиона от Китай

 Футболистът на Арсенал Месут Йозил потвърди, че през миналото лято е отхвърлил невероятната оферта от 100 милиона паунда от отбор от китайското първенство.

Германският национал е получил предложение за петгодишен договор и заплата от 20 милиона евро на сезон.

„Когато получих офертата от Китай, тя бе изключително абсурдна“, коментира Йозил.

Той призна, че е отказал предложението след само 3 минути размисъл. "Предложението от Китай беше направо абсурдно. Китайците бяха готови да ми платят 100 млн. паунда за 5 години. Това беше сума, която излизаше извън рамките на въображението ми. Въпреки всичко, ми трябваха не повече от 3 минути, за да откажа“, добавя бившият футболист на Реал Мадрид

„Когато агентът ми ме попита какво ще правим, му казах: "Има много време до края на кариерата ми. Все още искам да печеля трофеи с Арсенал. Нямам желание да играя в Китай, независимо за какви пари". Така въпросът беше решен", разказа германският национал.

Йозил научил, че президентът на Китай Си Дзинпин е негов голям почитател и дори се е свързал с клуба, за да помоли за фланелка на халфа с автограф.

"Всъщност той искаше фланелката да е на Германия, а не на Арсенал. Още същия ден куриер дойде да вземе подаръка от дома ми", разказва още Месут Йозил.


 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Месут Йозил Арсенал

Англия