Звездата на Арсенал - Месут Йозил, коментира силно тиражираната тема за намаляването на заплатите в клуба. "Артилеристите" бяха първите, които инициираха среща между футболисти и ръководство, на която да бъдат обсъдени вариантите за орязване на месечните възнаграждения. Йозил, от своя страна, бе първият, който гласно заяви отказа си за подобна стъпка. Сега бившият германски национал обоснова решението си. 

"Като играчи, всички ние искаме да допринесем", започна Йозил. 

"Но имаме нужда от повече информация относно тази стъпка, а останахме без нея. Всеки бе съгласен за отсрочка, въпреки че имаше толкова много въпросителни. Щеше да е добре да се предприемат подобни действия, когато финансовите перспективи са по-ясни. Но ние просто се втурнахме без адекватна консултация", допълни футболистът. 

"Ние имаме правото да знаем каква е ситуацията, да осъзнаваме защо се случва и къде точно ще отидат парите ни. А нямаше достатъчно детайли, просто трябваше да се вземе решение. Бе прекалено бързо за нещо толкова важно. И то под огромен натиск. Не беше честно спрямо младите футболисти, затова и отказах", завърши Йозил.