Футболистът на Арсенал Месут Йозил иска да остане в клуба и да изпълни договора си, въпреки че бе оставен извън състава както за Висшата лига, така и за Лига Европа от мениджъра Микел Артета, това заяви агентът на германеца Еркут Согут.

„Дори един ден е дълго време във футбола, никога не се знае. Разбира се, има много клубове, които се интересуват от него. Това никога не се е променяло, но желанието му да спази договора си. Той е човек на принципите, лоялен, а това е трудно да се намери в тези времена“, заяви Согут.

Той добави също, че Арсенал никога не е заявявал намерението си да оставя Йозил извън съсътва, което се е отразило зле на германеца. Согут казва още, че плозуащитникът обича клуба и феновете и дълбоко съжалява, че не му е даден шанс през този сезон.

Интерес към Йозил не липсва, като се смята, че Фенербахче, Интер Маями и ЛА Галакси следят ситуацията на бившия германски национал.

Миналата седмица Артета пък коментира възможността да върне Йозил в състава, като спомена, че съществува такава възможност, но окончателното решение все още не е взето.