Двама от ключовите футболисти на Манчестър Юнайтед Пол Погба и Андер Ерера посветиха спечеления трофей от турнира Лига Европа на жертвите от атентата в Манчестър взел 20 жертви след концерт на Ариана Гранде.

"Червените дяволи" победиха с 2:0 Аякс и взеха отличието.

Моуриньо след успеха над Аякс

"Посвещавам победата на жертвите от терористичния атентат. Такива страшни неща се случват в този свят, и в Лондон, и в Париж. Победихме заради тях. Горди сме, че спечелихме три трофея през този сезон, така че няма как да бъдем обвинени, че сме били слаби. Днес след като вкарахме втория гол контролирахме събитията на терена. Искам да отбележа усилията на всеки един от съотборниците, заслугата им. Хубаво е сега критиците да замълчат. Много важно беше самото начало на мача. Попадението, което вкарах просто ни успокои. Нашата цел през целия сезон беше да побеждаваме. Там където играем, там където можем. Днес го направихме и сме горди", заяви след срещата Погба.

Сити поздрави Юнайтед за трофея

"Посвещаваме победата и купата на жертвите от терористичния атентан в Манчестър. Да, това е просто футбол, но това, което се случи преди два дни, е ужасно. Ние искаме просто мир и уважение.Тъй като в момента имаме нашата аудитория заради финала в турнира, искам да призова всеки да направи каквото може, за да сложим край на това. Случилото се в Манчестър трябва да обедини всички хора по света в една обща кауза. Готов съм да заменя победата за загубените човешки животи. От една загуба на терена нищо лошо няма да се случи", каза Ерера.