Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън изрази задоволството си от завръщането на Филипе Коутиньо в игра за отбора. Това се случи снощи при 2:2 у дома срещу Севиля в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Четвърт час преди края на срещата феновете на „Анфийлд” приветстваха топло бразилския плеймейкър, който се появи като смяна на Емре Джан. Освен всичко друго това беше и още един удар по Барселона, който през лятото изпрати три грандиозни оферти за футболиста. Участието на Коутиньо срещу андалусийци означава, че той не може да играе за друг тим в ШЛ през сезон 2017/2018.

Клоп се помирил с треньора на Севиля

„От огромно значение е да имаме Коутиньо отново”, коментира Хендерсън.

„Смятам, че чухте публиката, когато той се появи на терена. Той показа брилянтни неща в тренировките и смятам, че ще има огромен принос, щом вече е готов.”

„Ние сме разочаровани от крайния резултат срещу Севиля. Считам, че сторихме достатъчно, за да победим. Нивото на представянето ни беше добро, реагирахме добре на случилото се през уикенда, а също и на факта, че рано допуснахме да ни поведат в резултата.”

Рой Кийн: В Ливърпул могат да забравят за Шампионската лига

„Сътворихме много добри неща, но сме разочаровани, особено заради втория гол, който допуснахме. Те просто изпълниха бързо тъч и е дразнещо, защото продължаваме да правим подобни неща. Трябва да се поучим, защото в Шампионската лига ще те накажат”, допълни Хендерсън.