Отборът на Тотнъм е включил мениджъра на новия шотландски шампион Рейнджърс - Стивън Джерард в списъка си с потенциални заместници на Жозе Моуриньо. „Шпорите“ започнаха силно сезона и дори бяха лидери в един период от кампанията, но впоследствие дойдоха някои доста слаби резултати и тимът се смъкна до шестата позиция в класирането.

Преди седмица лондончани загубиха градското дерби с Арсенал, а след това отпаднах и от Лига Европа, където бяха надиграни от Динамо Загреб. Тези поражения сериозно разклатиха стола на 58-годишният Моуриньо, който сега се изправя пред тежка битка да задържи работата си.

„90min“ твърди, че Стивън Джерард е в списъка с потенциални заместници на португалеца. Легендата на Ливърпул свърши брилянтна работа в Рейнджърс, като ги направи шампиони на Шотландия за първи път от  десетилетие и прекрати доминацията на Селтик.

Отборът на Рейнджърс вкара 78 гола в 33 мача и допусна едва 10 попадения във вратата си.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви обаче не е много сигурен около възможността Джерард да застане начело на тима заради липсата му на опит. Смята се, че босът на „шпорите“ предпочита да вземе треньора на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман.