Голмайсторът на Саутхямптън Дани Ингс може да пропусне мачовете на своя отбор до края на сезона заради контузия в бедрото, съобщи мениджърът на "светците" Ралф Хазенхютъл.

Ингс, водещ реализатор на тима с 10 гола въъв Висшата лига през тази кампания, бе сменен принудително през второто полувреме при загубата с 1:2 от Тотнъм миналата седмица и не е тренирал пълноценно последните дни.

"Ингс, Райън Бертранд и Ориол Ромеу са аут. Контузията на Ингс не е толкова тежка, колкото изглеждаше на първо четене, но не знам дали ще мога да разчитам на него за оставащите мачове до края на сезона. Имаме пет мача за две седмици и ще ни трябват всички налични играчи", коментира Хазенхютъл.

"Ромеу се върна на терена, но все още тренира отделно от основната група. Обафеми поднови тренировки, но кондиционно още не е готов. Бертранд също не е готов още", добави треньорът.

Саутхямптън е на 15-а позиция в класирането на 9 точки над чертата. "Целта е ясна, искаме да съберем максимум точки в оставащите мачове, защото представянето ни напоследък не е това, което беше през първата част на сезона", каза още австрийският специалист.