Нападателят на Саутхямптън Дани Ингс може да играе в съботния мач срещу Арсенал от четвъртия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия, след като пропусна последните две срещи на тима заради положителен тест за Ковид-19, каза мениджърът Ралф Хазенхютл.

Ингс даде положителен резултат за коронавирус, след като вкара победния гол при успеха с 1:0 срещу шампиона Ливърпул във Висшата лига на 4 януари.

28-годишният футболист пропусна поражението с 0:2 за първенство от Лестър Сити и победата с 2:0 у дома от Шроусбъри Таун в третия кръг на ФА Къп във вторник.

"Вариант за уикенда е Дани, той се завръща. Това е важно след контузията, която имаше, и коронавируса, който изкара. Ингс е важен за нашата игра и ще се опитаме да му дадем възможности, за да може да вкарва отново и да ни помага. Когато той е на разположение означава, че имаме повече възможности в атака", заяви мениджърът.

Ингс, който има 7 гола в 13 мача в първенството през този сезон, е свързван от британските медии с напускане на Саутхямптън, за да играе футбол в Шампионската лига, но Хазенхютл заяви, че в клуба искат той да остане "възможно най-дълго".
Английският национал има контракт с южняците до юни 2022 година.

"Докато няма подписване на нов договор, спекулациите няма да спрат. Мога само да кажа, че искаме Дани да остане възможно най-дълго. Показваме му като клуб, че желанието ни е той да бъде тук, не искаме да го продаваме през лятото. Той също дава сигнали, че иска да бъде с нас и харесва нещата, които правим тук. Оптимист съм, че нещата ще се наредят. Ингс е наясно с качествата си, а и ние му помогнахме да бъде толкова силен. Ситуация, при която всички печелят е, ако можем да продължим заедно. Той е щастлив тук, обича да работи и да играе за този отбор. Атмосферата в клуба е фантастична и ще се борим за постигане на поставените цели", коментира мениджърът на Саутхямптън.