Старши треньорът на Черно море и национален селекционер Илиан Илиев беше специален събеседник в предаването „Премиър лийг Токшоу“ по DIEMA SPORT 2. Опитният специалист даде своето експертно мнение за ситуацията в английската Висша лига и говори по много теми около най-силното клубно първенство в света.

Илиев направи детайлен анализ на голямото дерби през уикенда между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, което обаче завърши при нулево равенство на „Анфийлд“. Според него, мачът се  е получил по начина, по който много хора са очаквали - мърсисайдци да бъдат водещия отбор и да пресират в срещата, а „червените дяволи“ да се отбраняват и да играят на контраатака. Наставникът на „моряците“ остана на мнение, че точката за отбора на Ерик тен Хаг е много ценна в тежката ситуация, в която се намира клубът от „Олд Трафорд“.

Илиев говори и за битката на титлата в Англия. Той заяви, че Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал са основните кандидати за първата позиция в първенството.

„Ако контузените футболисти се върнат, Ливърпул ще е в борбата за титлата. На всички им се иска да има и трети отбор като Арсенал и Манчестър Сити, защо не и още някой, да се борят за шампионката титла“, заяви Илиев и направи анализ на промените при „червените“ в последните месеци.

„Ще бъде интересно и се надявам да бъде не по тази причина, че Манчестър Сити забуксува, а, че Ливърпул и Арсенал ще държат високо ниво“, сподели треньорът на варненци.

„Харесвам Гуардиола и Моуриньо. В който и отбор да са, винаги съм за тези отбори. Няма значение, че стиловете им са различни“, каза още националният селекционер по отношение на треньорите, на които подражава.

Гледайте цялото интервю с Илиан Илиев в „Премиър лийг Токшоу“ в прикаченото видео.