Бившият капитан на Тотнъм Хотспър Ледли Кинг потвърди, че отборът не се нуждае от трофеи, за да може този тим на „шпорите” да се окачестви като успешен. Отборът, воден от Маурисио Почетино, достигна до финала на Шампионската лига през миналия сезон, но той бе загубен с 0:2 в Мадрид. Така аржентинският мениджър продължава да чака първия си трофей с Тотнъм, откакто води отбора през 2014-а година.

Бившият треньор на Саутхемптън бе запитан каква е целта на отбора през този сезон. Почетино сподели, че фокусът ще бъде върху Премиър лийг и Шампионската лига, отколкото за вътрешните трофеи в Англия.

„Важното е отборът да израства игрово. Искаме да спечелим всички трофеи. Всеки отбор иска да го направи, но не винаги става. Трудно е някой да спечели всичко на тази земя”, коментира Ледли Кинг.

Ледли Кинг: Не виждам как ще играя за друг отбор

източник: BGNES

„Отборът е съставен да се бори за всички купи, но не мисля, че този тим трябва да бъде съден с това, тъй като наистина играе по впечатляващ начин. Миналият сезон беше чудесен за нас, за феновете, за клуба, въпреки че не спечелихме купа, така че не мисля, че трябва да съдим отбора”, продължи Кинг.

Ледли Кинг аут до края на сезона

„Всички разбраха колко трудно е да играеш на това ниво, а Манчестър Сити спечели три купи в тези трудни надпревари. Играчите искат да се подобряват и съревновават с най-добрите. Докато има потенциален шанс за спечелване на титлата, вярвам, че ще се борят”.

Кийн: Не се сърдим на Ледли Кинг

Тотнъм откри кампанията си в Англия с победа 3:1 над новака Астън Вила в Лондон, но сега му предстои тежко гостуване на шампиона Ман СИти. „И двата отбора ще искат да вземат победата в този мач, сигурен съм, че ще стане зрелище”, коментира още Ледли Кинг.