Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че футболът без публика в дългосрочен план не е решение, но за момента е най-доброто възможно. Той смята, че играта без привърженици ще причини трайни щети, ако продължи прекалено дълго.

"Ще оцелее ли в дългосрочен план? Ще навреди ли на продукцията без фенове? Убеден съм в това. Но може да е решение за близкото бъдеще, не далечното. Не можеш да си представиш цял сезон без никакви зрители", убеден е французинът.

"Все още е най-добрият начин, по който може да се получи оценка за края на сезона. По-добро е от всяко друго решение", допълва още легендата на "артилеристите".

Този уикенд германската Бундеслига стана първият голям европейски шампионат, който се възобнови, но пред празни трибуни. Докато Висшата лига е напът да стори същото, Венгер вярва, че е важно да се играе без фенове, докато не стане безопасно.

Венгер, който е един от началниците във ФИФА, които отговарят за развитието на футбола, бе сред хората, които решиха да се въведат по 2 допълнителни смени, с което те да станат 5. Това се направи с цел да се предотвратят множество контузии поради малкото време, в което отборите и играчите имат право да тренират преди рестартирането на първенствата и интервала, през който срещите ще се играят.

"Във ФИФА предложихме 5 смени поради една причина - защото графикът е пренатоварен. Изключително трудно е да играеш повече мачове без повече смени", сигурен е той.