Футболът е зрелище и забавление, но за много хора всъщност е много повече от това. И затова той трябва да се практикува от футболисти с големи сърца. Това се потвърди от една сърцераздирателна и затрогваща история. 

Тя е свързана с Манчестър Юнайтед и умиращият фен на отбора Патрик Лоулър. Човекът е на смъртно легло, а часове преди смъртта му неговата внучка Кейли публикува статус във Фейсбук, в който призовава да ѝ помогнат да се свърже с клуба, защото желанието на дядо ѝ е да се запознае с някои от футболистите, преди да си отиде от този свят. 

Статусът ѝ е разпространен светкавично и на призива ѝ се отзовават цели четирима от играчите на отбора - Джеси Лингард, Ашли Йънг, Маркъс Рашфорд и Тимъти Фосу-Менса. Те посещават фена на отбора в болницата. 

Щастливият 75-годишен старец си отива от този свят само 45 минути след посещението им. А последните му моменти са изпълнени с радост, защото си говори с играчите, те се снимат с него и поне за малко забравя за рака на простатата, от който всъщност умира. 

Самият Пади Лоулър, който в миналото е бил футболист, си отива от този свят, облечен с фланелка на любимия отбор. А неговата внучка не може да намери думи, за да благодари за човечността на играчите и особено на братовчедката на Джеси Лингард, която е направила връзката с тях.