Крайният защитник на Лестър Сити Кристиан Фукс ще трябва да посети очен лекар след като пострада при странни обстоятелства на тренировката преди шампионатния мач срещу Хъдърсфийлд.

Днес играчите на Крейг Шекспир проведоха последно занимание преди утрешното гостуване от 5-ия кръг на Висшата лига. Опитният австриец обаче може и да пропусне двубоя заради случката, която в първия момент изправила на нокти всички в щаба на „лисиците”.

„Дали съботния мач е твърде далеч за него? Ще видим. Кристиан за съжаление получи контузия в областта на окото. Това беше откачен инцидент по време на тренировката. Един от конусите отскочи и го уцели право в окото”, разказа наставникът на Лестър.

„Това беше наистина откачено. Той ще посети специалист и ще изчакаме, за да видим какъв ще е докладът на лекаря. В онзи момент нещата изглеждаха неприятни, сега играчът е по-добре. Докато не научим диагнозата, предпочитам да го държим настрана”, допълни Шекспир.

31-годишният Фукс премина от Шалке 04 в Лестър Сити през 2015 година и почти веднага се превърна в несменяем титуляр. За времето си досега той е записал 87 мача за отбора във всички турнири, като има 2 гола и 10 асистенции.