Виктор Линдельоф ще пропусне двубоя на Манчестър Юнайтед с Уест Хем този уикенд след взлом в дома му.

Инцидентът се случил по време на мача на Юнайтед с Брентфорд в сряда вечер. Докато семейството му е невредимо, те били принудени да се крият от крадците и останали „разтърсени“ от случилото се.

„Потвърждаваме, че е имало взлом в дома на Виктор Линдельоф по време на гостуването срещу Брентфорд. Семейството му, което е било в дома по онова време, останало невредимо, но е силно шокирано. Това било стресиращо преживяване за тях, и за Виктор, когато научил за случилото се след мача, като клубът им осигурява пълна подкрепа. Окуражаваме всеки с информация относно престъплението да се свърже с полицията“, споделиха от „червените дяволи“ в свое изявление.

Запитан за инцидента по време на пресконференцията си преди срещата с Уест Хем, мениджърът на Юнайтед Ралф Рангник потвърди, че е дал почивка на Линдельоф и че 27-годишният футболист няма да бъде на разположение за събота. „Говорих с него на дълго и на широко по време на полета ни обратно от Лондон, като разговаряхме и тази сутрин за около 20-25 минути. Той ми каза какво всъщност се е случило и че е било много травмиращо преживяване, особено за съпругата му и дори за тригодишния му син. Той ми каза, че точно в момента иска да остане в дома си. Не иска да оставя жена си и семейството му сами, което напълно разбирам, бидейки баща на две деца. Съгласихме се, че той няма да тренира днес и няма да бъде на разположение за мача утре“, коментира Рангник.

Той потвърди още, че евентуално преминаване на полузащитника на Юнайтед Джеси Лингард в Нюкасъл зависи от самия халф на „червените дяволи“, който иска повече игрови минути предвид ограничените му изяви след пристигането на Рангник.