22-годишният атакуващ полузащитник на Арсенал (Лондон) Мартин Йодегаард ще бъде новият капитан на националния отбор по футбол на Норвегия, обяви новият селекционер на викингите Столе Солбакен.

Солбакен обяви първия си състав като национален селекционер, а също така анонсира и кой ще носи лентата оттук нататък. Норвегия ще играе в квалификациите за Световното първенство срещу Гибралтар (24 март), Турция (27 март в Испания) и Черна гора (30 март).

"Аз съм го избрал след разговори с хората от щаба и помощник-треньорите. Имам чувството, че съм взел правилното решение, след като проведох доста разговори с останалите футболисти. А и Мартин вече има доста сериозен опит във футбола на най-високо ниво, мотивира решението си Солбакен.

Мартин Йодегаард до момента има 25 мача за страната си и 1 гол, отбелязан при 2:2 с Румъния през 2019-а година. Дебютът му е на 16-годишна възраст в контрола срещу ОАЕ.

"Той показа, че има способността да бъде отборен играч на и извън терена и има силен характер. Така че са налице всички предпоставки да стане добър капитан на Норвегия, добави бившият треньор на датския ФК Копенхаген. Също така Солбакен благодари и на Стефан Йохансен, който досега беше капитан на отбора, но вчера е взел решение да приключи изобщо. Халфът на Куинс Парк Рейнджърс е приел позитивно новия капитан. Освен това е на мнение, че отказът му няма да има голямо значение върху играта на отбора и момчетата ще се справят без него.