Левият бек на Аякс Николас Талиафико намекна, че през лятото може да се стигне до негов трансфер в по-силно първенство. В последно време се говори усилено, че аржентинецът е трансферна цел на английския Арсенал.

“Мисля, че лятото може да е подходящият момент да направя следващата стъпка. Но се опитват да не мисля за нея все още, тъй като ни остават много мачове, които са важни, и трябва да се концентрирам върху тях. Интересът от Висшата лига? Да, ласкае ме това, защото за мен това е най-конкурентното първенство".

"Когато си дете, целта ти е да отидеш в Европа и да играеш в топ шампионат като Висшата лига. Дойдох в Аякс заради философията, стила на игра и клуба. Можех да отида в Бетис в Испания, но знаех, че в Аякс ще се уча и развивам, което го направи най-добрата стъпка. 

"Беше перфектният момент да пристигна в Европа. Беше късно, защото бях на 25 г., късно е за играч. Беше трудно решение, но трябваше да предприема риск. Това е клуб, който обикновено продава млади играчи, така че знаем, че понякога трябва да градим наново. Но тази година беше една от най-добрите, тъй като съставът беше наистина добър, а играчите, служителите и феновете са заедно. Вървим по един и същ път като семейство”, заяви 26-годишният Талиафико.